Zorg voor je huid nu het koud wordt!

18 januari 2019 - 21:00 Uiterlijke verzorging

Het koude siezoen komt er aan en dan krijgt onze huid het hard te verduren. Buiten vriest het of waait er een gure noordoosten wind. Binnen is het, gelukkig, lekker warm. Maar het opwarmen van lucht zorgt er wel voor dat deze uitdroogt, en dat voel je aan je huid. Maar je kunt je huid hier tegen beschermen.

Neem een ontspannend schuimbad

Een schuimbad nemen is altijd een goede manier om te ontspannen. Voeg dus een scheut van je favoriete badschuim toe aan je badwater, steek een paar kaarsen aan, zet wat muziek aan en dompel jezelf onder in ontspanning. Er voelt niets zo goed aan als een goed, warm bad om de spierspanning te verlichten, je poriën te openen en je volgepakte geest leeg te maken.

Breng een gezichtsmasker aan

Een goed gezichtsmasker hoeft niet aangebracht te worden in het welzijnscentrum. Je kunt diezelfde, kwalitatief hoogwaardige ervaring ook thuis ondervinden. Kies een gezichtsmasker met een inspirerende geur, zoals rozemarijn of munt. Breng ‘m aan op je gezicht, laat ‘m drogen en wacht op de resultaten. Ik houd ervan mijn gezichtsmasker aan te brengen als ik in bad aan het ontspannen ben. De stoom, de bubbels, de aromatische geuren en de mogelijkheid om te ontspannen komen zo allemaal samen. Het masker van Herbalife SKIN bevat bentonietklei die geweldige huidverstevigende en absorberende eigenschappen bezit. Daarnaast geeft het gevoel van die zijdezachte, gladde klei op de huid je echt een authentiek gevoel van verwennerij.

Scrub de dag weg

Er zijn van die dagen dat je gewoon al je problemen weg wilt scrubben. Waarom maak je daar geen genot van en gebruik je een exfoliërende scrub die heerlijk ruikt en scrubdeeltjes bevat die de dode huidcellen verwijderen? Als je eenmaal ervaart hoe glad en zijdeachtig je huid aanvoelt, dan zal je al zorgen vergeten.

Hydrateer van top tot teen.

Er gaat niets boven het aanbrengen van een moisturizer direct na een goede exfoliatie of na een heerlijk schuimbad. Breng ‘m aan als de huid nog vochtig is om het broodnodige vocht binnen te sluiten. Als resultaat zal je huid er jonger uitzien en zal deze zijdezacht aanvoelen. Neem enkele minuten extra de tijd om te ontspannen en te genieten en behandel ook je tenen, voeten, benen en armen. Een beetje masseren en het aanbrengen van een goede moisturiser zullen de stress van de dag zeker doen wegebben.

Vind de tijd om… Wat dan ook te doen!

Iedereen heeft wel iets speciaals dat hij/zij graag doet om te ontspannen. Dat kan een schuimbad zijn, een stevige wandeling, een snelle duik in het zwembad of iets heel anders. Neem de tijd om door je favoriete tijdschrift te bladeren en begin dat boek te lezen dat je al zo lang aan de kant legt. Wat je ook doet, neem die broodnodige tijd voor jezelf.

Voel je nooit schuldig als je de tijd neemt om voor jezelf te zorgen. Door jezelf wat te verwennen, kun je er weer tegenaan en dat is voordelig voor jezelf en voor iedereen om je heen. Zorg dus dat het gebeurt!