Willy fietst Ronde van Vlaanderen met behulp van Herbalife

28 december 2012 - 14:44 Succesverhalen

Het is zaterdag morgen 5.30 uur, klaar voor de uitdaging van 135km en 16 hellingen waaronder enkelen van ongeveer 20% ... De ronde van vlaanderen.

 Het weer valt wat tegen, het is bewolkt en koud. We starten met een warme Herbal thee citroen, Prelox Blue, Schizandra, Herbalifeline, Multivitamine, Rose-ox, Cell activator en een NRG supplement. Even naar de douche en aankleden ... Een F1 shake voor nu, 1 voor onderweg naar Oudenaarde en 1 voor de eerste bevoorrading.

Ik heb een drinkbus klaargemaakt met 3 schepjes prolong en één Hydrate er bij. Het is lekker en geeft een zeer aangenaam gevoel!

Eén drinkbus met Rebuild Strength, 5 schepjes in een bus van 750 ml gevuld met water. Voor onderweg 2 stuks F1 repen en 1 proteïne reep, daarnaast werden er telkens zakjes Hydrate bijgevuld aan de bevoorrading.

De eerste 100 km en 11 hellingen loopt alles naar wens, geen krampen, voldoende energie, alles perfect. Helling 12 is er ééntje van 21% en 1 100 meter lang en dat begint zijn tol te eisen: afstappen enkele meters te voet en dan terug trachten te vertrekken ... maar het lukte.

En weg waren we, naar de Kluisberg. Deze hebben we vlot opgereden. Nog een hap van de F1 reep alvorens aan de 14de helling te beginnen en dan door naar de Oude Kwaremont. Deze is 2.2 km lang met een hellingspercentage van 11.6% maar wel kasseien en dat maakt het net zo lastig .... Maar we zijn er geraakt met een stukje lopen daar waar het net iets te stijl was.

Nu nog de laatste in de reeks, de Patersberg. Is maar 360 meter maar wel 20.3% en dat was nu net iets te veel. Eens daar boven zijn we met de hele ploeg, 6 man in een treintje de laatste 12 km ingereden. Heerlijk, wat een gevoel!

En nu de auto terug vinden. We hebben ons ergens in het veld moeten parkeren op zo'n 3 km van de start ... ook dat nog.

Mijn eerste taak naderhand was een Rebuild endurance klaar maken, 300 ml water en 5 scheppen. En dan vermoeid maar voldaan terug naar huis.

Zondagmorgen geen krampen, dus om 9 uur besloten nog een kleine tour te gaan rijden, rustig de spiertjes losrijden en dat is perfect verlopen. Dus Herbalife is zeker goed voor hen die hun sportprestaties willen verbeteren. De resultaten van de rit van een man van 55+ met  een BMI van 22.5 en een vetpercentage van 12.7% is 20.4 GM. 149.3 km en 7 uren en 20 min effectief gereden en 9 uur onderweg. In totaal 6060 kcal verbruikt. Mijn maximale snelheid was 72.9 km/uur.

en nu naar de volgende uitdaging!

Vriendelijke groeten,
Willy Deman