Voedingsadvies: fabeltjes over voeding

28 februari 2010 - 15:57 Voeding

Voedingsadvies wordt tegenwoordig door iedereen gegeven. Wij tonen u enkele van de vaakst voorkomende fabeltjes rond voeding.

Alle vetten zijn slecht

Niet waar! Het ene vet is het andere niet. Onverzadigd vet vermindert de kans op hart- en vaataandoeningen, dus zeker iets om op te letten. Halvarine, margarine in kuipjes, vloeibare bak- en braadproducten in een (knijp)fles en alle oliesoorten bevatten onverzadigd vet. Ook onverzadigd vet levert echter calorieën, en wel net zoveel als verzadigd (=verkeerd) vet.

Niet alle vetten zijn dus ongezond!

Ongezoet fruitsap is gezond

Niet waar! De fabrikant heeft geen suiker aan het sap toegevoegd. Daarom mag er ook “ongezoet” op de verpakking vermeld worden. Van nature bevatten vruchten echter wel vruchtensuiker, en deze suiker komt ook in het sap voor. Vruchtensap is een prima product maar  hou er rekening mee dat het wel calorieën en koolhydraten levert. 1 glas (150 ml) ongezoet sinaasappelsap levert 15 gram koolhydraten en 55 kcal.

Ben je toch verzot op vruchtensmaken? Probeer dan de Vruchtensap Herbalife shake met aardbei!

Light producten mogen we onbeperkt eten

Niet waar! De term ‘light’ mag al op de verpakking staan als het product 33% minder suiker of calorieën bevat dan normaal. Hou dit dus in het achterhoofd wanneer u in de winkel staat! "Light" staat niet altijd gelijk aan "gezond". 

Herbalife helpt u een gezonde levensstijl op te bouwen

Waar!
Onze Herbalife producten zijn uitvoerig getest. Niet alleen op hun doeltreffendheid bij bv. het afslanken maar ook op het feit dat ze u daadwerkelijk kunnen helpen bij het opbouwen van een gezonde levensstijl.

Maak zeker kennis met ons aanbod en leer hoe gezond afslanken kan met Herbalife

Toch nog niet overtuigd? Lees zeker ook ons artikel over de kritiek op Herbalife of contacteer ons indien u vragen heeft.