Wat zijn de verbeteringen aan de nieuwe Formula 1 shakes?

21 maart 2019 - 20:57 Herbalife Producten

Gezonde voeding is een belangrijke bijdrage aan het behoud en/of de verbetering van de algemene gezondheid. Optimale voeding voorziet het lichaam van voldoende vloeistof, macronutriënten, micronutriënten en voldoende calorieën. Aan alle vereisten voor een gezonde voeding kan worden voldaan door de inname van een verscheidenheid aan plantaardige en dierlijke voeding. 

Voor vegetariërs, en vooral veganisten, kan dit lastiger zijn. Met de heerlijke vernieuwde Formula 1 shakes van Herbalife heb jij binnen no-time de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt - volledig vegan. Om jouw dag op de goede manier te lijf te gaan!

Echter, vegetariërs, en vooral veganisten, moeten speciale aandacht besteden aan hun vitamine B12 inname.1 
Volgens de huidige kennis is de aanvoer van vitamine B12 uit natuurlijke voedselbronnen zeer moeilijk te handhaven.

Richtlijnen Wereldgezondheidsorganisatie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vijf algemene aanbevelingen gedaan2:

  •  Je kunt een gezond lichaamsgewicht behouden door ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën te consumeren als die het lichaam verbruikt. Zoek hiervoor je BMR uit en bekijk daarnaast per dag hoeveel je beweegt.
  •  Beperk de inname van vet en kies onverzadigde vetten boven verzadigde vetten. Transvetten moeten worden vermeden.
  •  Eet ten minste 400 gram fruit en groenten per dag (aardappelen, zoete aardappelen en andere zetmeelhoudende wortels vallen niet onder deze categorie). Een gezond dieet omvat ook peulvruchten (bijv. linzen, bonen), volkoren granen en noten.
  •  Beperk de inname van monosachariden (suiker) tot minder dan 10% van de dagelijkse calorische inname.3
  •  Beperk het zout/natriumgehalte uit alle bronnen en consumeer bij voorkeur zout waar jodium aan is toegevoegd. Een inname van minder dan 5 gram zout per dag kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen.4

 

 

Vele wetenschappelijke studies5 hebben aangetoond dat shakes met uitgebalanceerde voedingsstoffen, een gezonde en gemakkelijk te doseren methode voor gewichtsbeheersing zijn, wanneer ze geïntegreerd worden in een fitte en actieve levensstijl. De ingrediënten van de producten van Herbalife Nutrition worden voortdurend aangepast aan de wetenschappelijke vooruitgang en veranderingen in het productontwerp moeten worden goedgekeurd in overeenstemming met de wetenschappelijke ontwikkeling.

Alle voedingstoffen, ook voor veganisten

Voor veganistische diëten wordt een inname van vitamine B12 via voedingssupplementen aanbevolen; daarnaast zijn er nog andere individuele vereisten, zoals intoleranties of allergieën, die een rol spelen bij de keuze van voeding of voedingssupplementen. Soms bepaalt de smaak alleen al de keuze. Met deze zaken in het achterhoofd verandert Herbalife Nutrition in de tweede helft van 2018 en de eerste helft van 2019 de samenstelling van de ingrediënten van hun nummer 1 product: de Formula 1 shake.

Het meest populaire fruit ter wereld is de banaan.6 De eerste nieuwe smaak van deze reeks vernieuwde Formula 1 shakes was daarom Bananen Crème. De smaak bevat 18 g eiwit per portie, is glutenvrij, bevat 4 g vezels, dekt minstens 38% van de aanbevolen inname van 25 vitaminen en mineralen (waarvan 52% B12!). De nieuwe formulering bevat veganistische ingrediënten, natuurlijke smaken en is volledig vrij van kunstmatige kleurstoffen. F1 Bananen Crème biedt de beste ingrediënten, een pure smaakbeleving en goede voeding in één shake. Naast Bananen Crème is er Appel Kaneel,Café Latte en recent de Munt Chocolade te verkrijgen , dus zorg dat je er klaar voor bent!

 

1Melina V, Craig W, Levin S. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diet. 2016;116:1970-1980

2http://www.who.int/dietphysica... (retrieved September 2018)

3WHO guideline: sugar consumption recommendation. http://www.who.int/mediacentre/news /releases/2015/sugar-guideline/en/ (retrieved September 2018)

4WHO unhealthy diet. http://www.who.int/gho/ncd/risk_factors/unhealthy_diet_text/en/ (retrieved September 2018)

5Heymsfield SB, van Mierlo CA, van der Knaap HC, Heo M, Frier HI. Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord. 2003;27(5):537-49

6https://de.statista.com/themen... (retrieved September 2018)