Tri Blend Select: De ingrediënten

31 juli 2019 - 22:03 Herbalife Producten

Wat zit er nu precies in Tri Blend Select?
Laten we de ingrediënten en de boeren die ze verbouwen eens beter leren kennen door middel van een snelle reis rond de wereld.

 

Tri Blend Select belichaamt alles waar we bij Herba België en Herbalife gepassioneerd over zijn: sociale verantwoordelijkheid, geavanceerde voeding en de allerbeste producten.

Erwt

We beginnen in Frankrijk, waar we  onze erwten vandaan halen. Waarom erwtproteïnen? Omdat ze gemakkelijk verteerd worden en een kleiner risico op allergieën geven dan veelvoorkomende bronnen van proteïnen zoals soja en zuivel.

Erwten worden al duizenden jaren in Frankrijk verbouwd. Terug in de jaren 1700 werd het eten van groene erwten beschouwd als een mode-stijl (en een gekte, omdat de erwt dan nog niet rijp was). Maar eeuwenlange ervaring met het verbouwen van erwten, in combinatie met de welbekende Franse gastronomische flair, zorgt ervoor dat onze natuurlijk gekweekte Franse erwten simpelweg fantastique zijn.

Lijnzaad

Lijnzaad wordt traditioneel gebruikt om buikpijn te verlichten, maar bevat nog meer verborgen superkrachten: het is rijk aan alfa-linoleenzuren (hartvriendelijke omega-3-vetzuren) en rijk aan proteïnen, vezels en mineralen zoals fosfor, dat samen met calcium helpt om botten sterk te maken.

Wanneer lijnzaad in een noordelijk klimaat wordt gekweekt, is het gehalte aan alfa-linoleenvetzuren en jodium ontzettend hoog. Dat is één van de redenen waarom we ons bruine biologische lijnzaad uit Canada halen. De andere reden is de toewijding en expertise van onze lokale boeren, die heel ver gaan om zorg te dragen voor de gewassen tijdens alle verschillende stadia van groei en oogst – van het planten van de zaden tot het laten groeien van de schitterende bloemen totdat ze rijp zijn. We zijn er ook zo’n grote fan van omdat het ervoor zorgt dat Tri Blend Select zo heerlijk zacht en romig smaakt.

Quinoa

Hoe je het ook uit wilt spreken (wij zeggen ‘kien-waa’, maar ieder heeft zijn eigen uitspraak…), quinoa zit boordevol voedingsstoffen en is rijker aan proteïnen, gezonde vetten, vitaminen en mineralen (zoals koper en molybdeen) dan andere granen. En het is glutenvrij. What’s not to love?

We werken samen met familieboerderijen in Colombia, waar ze deze voedzame plant al generaties lang verbouwen. We zijn heel blij dat ze onze passie delen om inheemse gewassen zoals quinoa te behouden. Hun toewijding zorgt voor wat wij beschouwen als quinoa van een zeer hoge kwaliteit.

Kokosbloesem nectar

Kokossuiker wordt gemaakt van het sap van de bloemen van de subtropische kokospalm. Boeren verzamelen het bloemensap en verwarmen het, traditioneel gebeurt dit op een houtvuur. Wat overblijft is een aromatische karamelachtige substantie. Bovendien heeft de biologische kokosnootnectarbloesem speciale, vluchtige bestanddelen die het aromapalet verrijken.

De kokosbloesem nectar in Tri Blend Select is afkomstig van een biologische boerderij in Indonesië, de bakermat van de kokossuiker. Door veel tijd door te brengen met onze producenten weten we dat ze hun bomen de aandacht geven die ze nodig hebben om te gedijen en gezond te blijven. Wat nog beter is, is dat ze de nectar oogsten via dezelfde traditionele methoden die al generaties lang gebruikt worden, zonder kunstmatige toevoegingen. Precies zoals wij dat willen.

Chicoreiwortel inuline

De verbinding van de cichoreiwortel, inuline, wordt aan veel gangbare voedingsmiddelen toegevoegd omdat het de textuur ervan kan verbeteren. Het geeft wat zoetheid, maar het levert vooral vezels op, die we allemaal elke dag nodig hebben. En alsof dat nog niet genoeg is, is ook aangetoond dat inuline de (meestal als ‘slecht’ bestempelde) LDL-cholesterolwaarden in het lichaam kan verlagen.

We halen onze chicoreiwortel bij boerderijen in België en Nederland. Deze zijn geselecteerd op de hoge kwaliteit van hun producten. We zijn er trots op samen te werken met boeren die bedreven genoeg zijn hun chicorei te kweken met minimale restafval, dankzij optimale landbouwmethoden in de gehele productiecyclus. Goed bezig!

Rijst

De meesten van ons weten wel dat rijst afkomstig is uit China, waar het zijn oorsprong duizenden jaren geleden vond. Maar wist je ook dat rijstproteïne poeder meer dan 80% proteïne bevat? Het is daarnaast rijk aan twee fundamentele aminozuren (cysteïne en methionine), waardoor het de quinoa, het lijnzaad en de erwten in Tri Blend Select perfect aanvult om zo een complete, voedzame, veganistische bron van proteïnen te vormen.

Onze rijst is afkomstig uit het zuidoosten van China, waar hoge temperaturen en veel regenval zorgen voor de ideale omgeving voor rijst om te groeien. We kiezen onze boeren uit op basis van hun gedeelde obsessie voor het bereiken van de hoogst mogelijke productkwaliteit.

Haver

De eenvoudige haver is krachtiger dan je zou denken. Slechts één hele haverkorrel bevat al een compleet scala aan voedzame componenten, waaronder oplosbare haver beta-glucanen, waarvan is aangetoond dat ze bloedcholesterol helpen te verlagen en glucose helpen te absorberen.

We zijn op zoek gegaan naar haverboeren en -molenaars in Europa die een pionier op hun gebied zijn om zo kwaliteit, versheid en superieure smaak in de haver die we gebruiken te kunnen garanderen. Dit alles zorgt voor het subtiele aroma en de romige smaak van Tri Blend Select, zonder afbreuk te doen aan de voedingswaarden.

Acerola kers

Acerola kersen zitten boordevol vitaminen en bevatten 37x meer vitamine C dan een gelijke hoeveelheid sinaasappels. Maar er is meer: ze zijn van nature caloriearm, rijk aan ijzer en hebben zeer goede antioxidanteigenschappen.

Onze acerola kersen zijn afkomstig uit de weelderige boomgaarden in het noordoosten van Brazilië, waar ze biologisch verbouwd worden en zorgvuldig met de hand geoogst worden. Onze boeren hebben daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving. De natuurlijke balans van het ecosysteem dat ze hebben gecreëerd en dat ze koesteren, zorgt er ook voor dat ze een zeer hoge fruitopbrengst hebben en dat ze de lokale omgeving beschermen.

Stevia

Stevia is net zo zoet voor de omgeving als voor je smaakpapillen. Stevia heeft minder grond, water en energie nodig om te groeien en heeft dezelfde zoetheid te bieden als andere zoetstoffen. Net zoals het een minimale impact heeft op het milieu, zo bevat het een minimale hoeveelheid calorieën, waardoor het een perfecte keuze is voor Tri Blend Select.

Stevia heeft misschien pas recentelijk zijn weg gevonden naar de supermarkten en gezondheidsproducten, het wordt echter in sommige delen van de wereld al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke zoetstof. We krijgen onze stevia van vertrouwde boeren in Azië, waar dit groene gewas, behorende tot de zonnebloemfamilie,
al eeuwenlang wordt verbouwd.

 

Bestel nu!