Tia Hellebout: Ik kreeg mijn gewicht weer onder controle en voel me fitter

23 juni 2012 - 16:11 Succesverhalen

Tia Hellebout, 34 jaar. Besliste om een comeback te maken en te focussen op de Olympische spelen.

Ik ben Tia Hellebaut, 34 jaar. Na Olympisch goud in Peking met hoogspringen (2m05) besliste ik om te stoppen met topsport, op het ogenblik dat ik drie maanden zwanger was. In 2009 beviel ik van onze eerste dochter Lotte, in 2011 werd Saartje geboren. Geïnspireerd door andere topsporters die hun come-back maakten, wilde ik me ook terug focussen op de Olympische spelen in Londen.  

Maar enkele jaren minder intens sporten, gecombineerd met twee zwangerschappen, maakte dat ik ruim 10 kg méér woog, kilo's waar ik maar niet van af geraakte, ondanks dieetinspanningen.

Tot op een dag een goede vriend van ons de producten van Herbalife voorstelde. Hij had er zelf ook goede resultaten mee, zowel op vlak van gewichtscontrole als of het vlak van sportieve prestaties.

De combinatie van evenwichtig eten, meer sporten en de supplementen van Herbalife zorgden ervoor dat ik mijn gewicht terug zag evolueren naar mijn streefgewicht dat ik had in 2008, in Peking. De Herbalife 24 sportvoeding helpt me als extra ondersteuning om met een beter gevoel te sporten, meer gefocust te zijn en sneller te herstellen.

Als hoogspringster tracht je zo weinig mogelijk te eten om geen overtollig gewicht over de lat te moeten meesleuren. Maar tegelijkertijd is het belangrijk om je lichaam in topconditie te houden en erover te waken dat je geen tekorten krijgt. De trainingsarbeid op weg naar de Olympische spelen is zwaar, zowel fysiek als mentaal. Na een zware training of wedstrijd is het van belang snel volledig te herstellen, zodat je de dag erna weer volop kunt trainen. De recuperatieproducten van Herbalife hebben mij hier enorm mee geholpen. Het lukt me nu om op een lekkere en gemakkelijke manier die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen zonder een overmaat aan calorieën.

Mijn Herbalife-producten die ik momenteel gebruik: