Blogberichten over voeding

Bekijk alle blog posts

Proteïnen

17 augustus 2019 - 15:11 Voeding

Proteïnen zijn enkele van de belangrijkste voedingsstoffen in onze voeding. Ze leveren energie aan het lichaam en helpen spieren en botten op te bouwen.

Lees Meer...

De kracht van proteïnen

24 december 2012 - 12:07 Voeding

Als één van de belangrijkste groepen voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zijn proteïnen iedere dag in ruime hoeveelheden nodig.

Lees Meer...

Het belang van soja proteïne

06 oktober 2012 - 12:13 Voeding

Soja proteïne is proteïne uit de sojaboon. Onderzoek suggereert dat de consumptie van plantaardige producten versus dierlijke producten het cholesterolgehalte helpt te verlagen en het risico op hartziekten vermindert.

Lees Meer...

Hoeveel proteïne is goed voor u?

24 juni 2014 - 21:32 Voeding

De hoeveelheid proteïne die u iedere dag moet eten, hangt van een heleboel factoren af, zoals hoeveel u weegt en hoeveel spieren u heeft. Het hangt niet enkel af van het geslacht

Lees Meer...

Proteïne voor vegetariërs

14 augustus 2011 - 16:59 Voeding

Misschien heeft u besloten dat u af en toe eens vleesloos wilt eten. Het kan immers beter zijn om gezondheidsredenen, milieuredenen, of misschien wilt u wat minder geld uitgeven. Maar ook wanneer slechts af en toe het vlees uit uw maaltijden wilt schrappen geldt deze regel: Uw maaltijden zullen completer zijn met een portie proteïnen.

Lees Meer...

Minder eten ... door meer proteïnes te eten

12 mei 2013 - 10:34 Voeding

Proteïnes bij het ontbijt zorgen ervoor dat je je voldaan voelt tot aan het middagmaal. Een nieuwe studie toont aan dat het het laat op de avond snacken ook kan inperken.

Lees Meer...

De voordelen van de combinatie van cafeïne en weiproteïne

22 december 2019 - 20:17 Voeding

Wij Belgen blijken gemiddeld 19,5 miljoen koppen koffie per dag te drinken.(1) Hoewel veel koffiedrinkers nog steeds de voorkeur geven aan zwarte koffie in zijn meest natuurlijke vorm, is het koffieverbruik in de loop der jaren geëvolueerd. Tegenwoordig biedt de markt veel cafeïne houdende dranken aan die de inherente voordelen van cafeïne, zoals alertheid en een gevoel van verhoogde fitheid geven maar die ook suiker, vet en veel calorieën bevatten.

Lees Meer...

Vijf toevoegingen voor je proteïneshake

31 augustus 2018 - 12:55 Voeding

Uw protëineshakes kan je op verschillende manieren verrijken, je kan er enerzijds voedingstoffen aan toevoegen maar je kan er ook andere zaken aan toevoegen om deze smaakvoller te maken of om voor wat afwisseling te zorgen.

Lees Meer...

De 5 voordelen van maaltijdshakes met proteïnen

12 januari 2019 - 12:00 Voeding

Maaltijdshakes met proteïnen kunnen je helpen je dieet doelen te behalen. Je kan ze gebruiken als snelle uitgebalanceerde maaltijd, als brandstof voor na je sportsessie, als maaltijdvervanger om je te helpen gewicht te verliezen, om je proteïne inname aan te vullen of om meer voedingstoffen (vitamines, mineralen) in te nemen.

Lees Meer...

Voedsel: Vetten, koolyhydraten en proteïnes

13 februari 2013 - 08:17 Voeding

De meeste voeding kan niet ingedeeld worden in één klasse. Voeding is niet enkel vet of proteïnerijk, het is een combinatie van alle 3. Meestal delen we voedsel op in deze drie categorieën, maar de meeste voeding bevat een beetje van elk van deze categorieën. In deze blog post vind je voeding die een goede combinatie is van alle drie de onderdelen.

Lees Meer...