Blogberichten over voeding

Bekijk alle blog posts

De kracht van proteïnen

24 december 2012 - 12:07 Voeding

Als één van de belangrijkste groepen voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft, zijn proteïnen iedere dag in ruime hoeveelheden nodig.

Lees Meer...

Het belang van soja proteïne

06 oktober 2012 - 12:13 Voeding

Soja proteïne is proteïne uit de sojaboon. Onderzoek suggereert dat de consumptie van plantaardige producten versus dierlijke producten het cholesterolgehalte helpt te verlagen en het risico op hartziekten vermindert.

Lees Meer...

Hoeveel proteïne is goed voor u?

24 juni 2014 - 21:32 Voeding

De hoeveelheid proteïne die u iedere dag moet eten, hangt van een heleboel factoren af, zoals hoeveel u weegt en hoeveel spieren u heeft. Het hangt niet enkel af van het geslacht

Lees Meer...

Proteïne voor vegetariërs

14 augustus 2011 - 16:59 Voeding

Misschien heeft u besloten dat u af en toe eens vleesloos wilt eten. Het kan immers beter zijn om gezondheidsredenen, milieuredenen, of misschien wilt u wat minder geld uitgeven. Maar ook wanneer slechts af en toe het vlees uit uw maaltijden wilt schrappen geldt deze regel: Uw maaltijden zullen completer zijn met een portie proteïnen.

Lees Meer...

Minder eten ... door meer proteïnes te eten

12 mei 2013 - 10:34 Voeding

Proteïnes bij het ontbijt zorgen ervoor dat je je voldaan voelt tot aan het middagmaal. Een nieuwe studie toont aan dat het het laat op de avond snacken ook kan inperken.

Lees Meer...

Voedsel: Vetten, koolyhydraten en proteïnes

13 februari 2013 - 08:17 Voeding

De meeste voeding kan niet ingedeeld worden in één klasse. Voeding is niet enkel vet of proteïnerijk, het is een combinatie van alle 3. Meestal delen we voedsel op in deze drie categorieën, maar de meeste voeding bevat een beetje van elk van deze categorieën. In deze blog post vind je voeding die een goede combinatie is van alle drie de onderdelen.

Lees Meer...

Het verschil tussen dierlijke en plantaardige proteïnes

23 oktober 2012 - 21:33 Voeding

We hebben deze proteïnes nodig om belangrijke proteïnes in het lichaam te produceren zoals bijvoorbeeld hormonen en enzymes. Proteïnes zijn ook van belang bij het opbouwen en het behouden van spieren. 

Lees Meer...

Hoe kan ik het hongergevoel stillen?

01 juli 2012 - 15:03 Voeding

Een van de beste manieren om een hongergevoel te vermijden is het eten van proteïnerijke maaltijden en snacks.

Lees Meer...

Horen zuivelproducten thuis in een dieet?

31 augustus 2012 - 21:17 Voeding

Zuivelproducten kunnen nuttig zijn in een dieet indien u focust op producten die weinig vet bevatten, zo kunt u veel proteïnes consumeren zonder de calorierijke vetten er bij te moeten nemen.

Lees Meer...

Niet eten als je geen honger hebt

03 maart 2013 - 12:17 Voeding

Overal waar je gaat is er een druk om te eten, vecht terug! Het laatste wat we nodig hebben is de druk voelen om meer te eten, maar het komt vaak voor. Enkele jaren terug was er een fastfoodketen in de US die een vierde grote maaltijd probeerde te pushen - "de maaltijd tussen avondeten en ontbijt". Soms is de zin naar een middernacht snack begrijpelijk, als je vroeg je avondmaal eet en lang op blijft bijvoorbeeld, maar er een vierde maaltijd van maken is overdreven, dan klinkt het als iets wat je elke dag nodig hebt. 

Lees Meer...