Blogberichten over voeding

Bekijk alle blog posts

Fruit, meer dan enkel suiker ...

29 juli 2012 - 21:14 Voeding

Fruit bevat meer dan enkel suiker. Fruit zit boordevol vitamines en bevat weinig calorieën. Een stuk fruit bevat gemiddeld 50 tot 60 calorieën. Een appelsien bevat 12 gram suiker. Een kom aardbeien bevat slechts 7 gram, maar het bevat ook 3 gram vezels, vitamine C, antioxidanten en noodzakelijke mineralen.

Lees Meer...

Suikers in fruit, Gezond?

20 februari 2011 - 20:41 Voeding

Het gebeurde me opnieuw vorige week. Ik gaf les aan een klas en een student wuifde de gezondheidsvoordelen van fruit weg omdat het, zoals ze zei: ” Vol met suiker zit”. Dit idee dat fruit slecht is om te eten zag het licht door de koolhydraat arme diëten die enkele jaren terug zo populair waren. 

Lees Meer...

Heeft de kleur van fruit een betekenis?

04 juli 2010 - 21:04 Voeding

 Groenten en fruit zijn gezond. Ze bevatten vitaminen, mineralen en bovendien maar weinig calorieën. Maar er is meer...

Lees Meer...

Welk fruit moet ik eten tijdens mijn dieet?

12 januari 2010 - 18:09 Voeding

Vele diëten raden fruit aan, maar welk fruit eet u nu best tijdens uw dieet?

Lees Meer...

Waaruit bestaat een gezond dieet?

09 maart 2014 - 17:21 Voeding

Iedereen weet dat het belangrijk is om gezond te eten. Maar wat is gezond eten nu eigenlijk? Gezond eten doet u door op verschillende dingen te letten. Zo is het belangrijk er op te letten hoeveel u gebruikt van bepaalde voedingsmiddelen.

Tot slot is variatie één van de sleutelelementen om gezond te eten. Door gezond te eten krijgt u alle voedingstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft.

Lees Meer...

Doe de voedingsquiz! Wat is uw voedings-IQ?

21 april 2014 - 13:53 Voeding

Kernvoeding verwijst naar de dagelijkse behoeften van uw lichaam om een optimale gezondheid te houden. Het is belangrijk om uw lichaam te voorzien van de juiste hoeveelheden noodzakelijke voedingstoffen. Voedzame voedingsmiddelen zijn onder andere fruit, groenten en volkoren granen.

Lees Meer...

Antioxidanten - Wat doen ze en van waar komen ze?

11 april 2013 - 18:29 Voeding

Het woord antioxidant wordt vaak gebruikt. Maar als ik je vraag wat een antioxidant is, of wat het doet, kan je waarschijnlijk niet veel meer zeggen dan dat het goed is voor het lichaam. Bij deze een meer gedetaileerde uitleg over wat antioxidanten nu juist doen.

 

Lees Meer...

Hoe hou ik mijn desert porties onder 150 kcal?

10 juni 2012 - 16:17 Voeding

Voor sommigen is een maaltijd niet compleet zonder dessert. Let op met welke desserts je eet als u op dieet bent.

Lees Meer...

Gezond leven - de juiste voeding

02 december 2012 - 12:50 Voeding

Goed eten draait om meer dan alleen het maken van de juiste voedingskeuzes. Het draait ook om het eten van de juiste voedingsmiddelen op het juiste moment. We hebben een aantal tips samengesteld om u te helpen goed te eten.

Lees Meer...

Kleine aanpassingen om minder calorieën te eten

14 december 2013 - 19:26 Voeding

In dit artikel laten we zien hoe kleine veranderingen aan uw recepten kunnen leiden tot grote beperkingen in het aantal calorieën. Het wisselen van een paar ingrediënten kan een thuis klaargemaakte maaltijd zoveel gezonder maken.

Lees Meer...