Blogberichten over voeding

Bekijk alle blog posts

Wat zijn de zes meest essentiële elementen voor een uitgebalanceerd voedingsplan

10 april 2019 - 21:22 Voeding

Om er op je best uit te zien en te voelen, heeft je lichaam een complexe mix van voedingsstoffen nodig. Niet alleen heb je de juiste eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen nodig, maar je hebt ook voldoende vocht om gehydrateerd te blijven en een flinke dosis vezels nodig. 

Lees Meer...

Hoe kies je de juiste ingrediënten bij het samenstellen van je maaltijd?

19 maart 2019 - 21:08 Voeding

Een probleem bij het kiezen welke proteïnen je moet eten, is dat als je niet oppast, je naast proteïnen ook veel vet binnenkrijgt. Als je vaak stukken vlees rijk aan vet, worstjes of gehakt neemt als je bron van proteïnen, dan kun je er eens over na gaan denken waar je deze door zou kunnen vervangen.

Lees Meer...

Waarom moeten we voldoende water drinken?

15 maart 2019 - 20:51 Voeding

De meeste mensen hebben ongeveer 2 tot 3 liter vloeistof per dag nodig. De behoefte aan vloeistoffen is natuurlijk afhankelijk van enkele factoren, zoals je leeftijd, geslacht en hoe actief je bent. Algemeen genomen geldt dat je voor iedere 25 kg lichaamsgewicht ongeveer een liter vocht binnen moet krijgen. Voor de meeste mensen komt dat neer op de vaak genoemde suggestie om minstens 8 glazen water per dag te drinken.

Lees Meer...

Maaltijdvervangers: Het ideale functionele voedingsmiddel

07 maart 2019 - 20:47 Voeding

Met wetenschappelijke en technologische vooruitgang in de voedingswetenschap en een steeds groter wordende vraag naar gepersonaliseerde voeding, kunnen consumenten kiezen uit een scala aan functionele voedingsmiddelen en ze onderdeel laten uitmaken van hun alledaagse leven.

Lees Meer...

Food paring: De gouden combinaties

07 februari 2019 - 22:03 Voeding

Zeker, chocolade en aardbeien vormen een heerlijke combinatie, maar er komt meer kijken bij het combineren van voedingsmiddelen dan alleen een lekkere smaaksensatie. Haal alles uit je voeding door te leren voedingsmiddelen te combineren die elkaar ook qua voedingsstoffen aanvullen.

Lees Meer...

De 5 voordelen van maaltijdshakes met proteïnen

12 januari 2019 - 12:00 Voeding

Maaltijdshakes met proteïnen kunnen je helpen je dieet doelen te behalen. Je kan ze gebruiken als snelle uitgebalanceerde maaltijd, als brandstof voor na je sportsessie, als maaltijdvervanger om je te helpen gewicht te verliezen, om je proteïne inname aan te vullen of om meer voedingstoffen (vitamines, mineralen) in te nemen.

Lees Meer...

Over maaltijdvervangers

20 oktober 2018 - 20:18 Voeding

Ze zeggen wel dat je gemoedstoestand in de ochtend van invloed is op de rest van je dag. Dus als je ‘s ochtends wakker wordt met een ochtendhumeur, dan kan het lastig zijn om dat gedurende de dag weer om te draaien. Hetzelfde geldt voor het ontbijt.

Lees Meer...

Vijf toevoegingen voor je proteïneshake

31 augustus 2018 - 12:55 Voeding

Uw protëineshakes kan je op verschillende manieren verrijken, je kan er enerzijds voedingstoffen aan toevoegen maar je kan er ook andere zaken aan toevoegen om deze smaakvoller te maken of om voor wat afwisseling te zorgen.

Lees Meer...

Hoeveel proteïne is goed voor u?

24 juni 2014 - 21:32 Voeding

De hoeveelheid proteïne die u iedere dag moet eten, hangt van een heleboel factoren af, zoals hoeveel u weegt en hoeveel spieren u heeft. Het hangt niet enkel af van het geslacht

Lees Meer...

Doe de voedingsquiz! Wat is uw voedings-IQ?

21 april 2014 - 13:53 Voeding

Kernvoeding verwijst naar de dagelijkse behoeften van uw lichaam om een optimale gezondheid te houden. Het is belangrijk om uw lichaam te voorzien van de juiste hoeveelheden noodzakelijke voedingstoffen. Voedzame voedingsmiddelen zijn onder andere fruit, groenten en volkoren granen.

Lees Meer...