Blogberichten over voeding

Bekijk alle blog posts

De voordelen van de combinatie van cafeïne en weiproteïne

22 december 2019 - 20:17 Voeding

Wij Belgen blijken gemiddeld 19,5 miljoen koppen koffie per dag te drinken.(1) Hoewel veel koffiedrinkers nog steeds de voorkeur geven aan zwarte koffie in zijn meest natuurlijke vorm, is het koffieverbruik in de loop der jaren geëvolueerd. Tegenwoordig biedt de markt veel cafeïne houdende dranken aan die de inherente voordelen van cafeïne, zoals alertheid en een gevoel van verhoogde fitheid geven maar die ook suiker, vet en veel calorieën bevatten.

Lees Meer...

Proteïnen

17 augustus 2019 - 15:11 Voeding

Proteïnen zijn enkele van de belangrijkste voedingsstoffen in onze voeding. Ze leveren energie aan het lichaam en helpen spieren en botten op te bouwen.

Lees Meer...

Koolhydraten

12 augustus 2019 - 15:09 Voeding

Mensen praten vaak over koolhydraten. Je zou daarom denken dat iedereen wel weet waar we onze koolhydraten vandaan halen en hoeveel koolhydraten we dagelijks zouden moeten eten. Maar is dat wel zo?

Lees Meer...

Waarom je een plantaardig eetpatroon zou moeten overwegen

10 augustus 2019 - 21:22 Voeding

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, zal de wereldvoedselproductie tegen 2050 naar schatting met 70% moeten worden verhoogd om iedereen te kunnen voeden. Plantaardige voeding kan een uitkomst bieden.

Lees Meer...

Wat zijn de zes meest essentiële elementen voor een uitgebalanceerd voedingsplan

10 april 2019 - 21:22 Voeding

Om er op je best uit te zien en te voelen, heeft je lichaam een complexe mix van voedingsstoffen nodig. Niet alleen heb je de juiste eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen nodig, maar je hebt ook voldoende vocht om gehydrateerd te blijven en een flinke dosis vezels nodig. 

Lees Meer...

Hoe kies je de juiste ingrediënten bij het samenstellen van je maaltijd?

19 maart 2019 - 21:08 Voeding

Een probleem bij het kiezen welke proteïnen je moet eten, is dat als je niet oppast, je naast proteïnen ook veel vet binnenkrijgt. Als je vaak stukken vlees rijk aan vet, worstjes of gehakt neemt als je bron van proteïnen, dan kun je er eens over na gaan denken waar je deze door zou kunnen vervangen.

Lees Meer...

Waarom moeten we voldoende water drinken?

15 maart 2019 - 20:51 Voeding

De meeste mensen hebben ongeveer 2 tot 3 liter vloeistof per dag nodig. De behoefte aan vloeistoffen is natuurlijk afhankelijk van enkele factoren, zoals je leeftijd, geslacht en hoe actief je bent. Algemeen genomen geldt dat je voor iedere 25 kg lichaamsgewicht ongeveer een liter vocht binnen moet krijgen. Voor de meeste mensen komt dat neer op de vaak genoemde suggestie om minstens 8 glazen water per dag te drinken.

Lees Meer...

Maaltijdvervangers: Het ideale functionele voedingsmiddel

07 maart 2019 - 20:47 Voeding

Met wetenschappelijke en technologische vooruitgang in de voedingswetenschap en een steeds groter wordende vraag naar gepersonaliseerde voeding, kunnen consumenten kiezen uit een scala aan functionele voedingsmiddelen en ze onderdeel laten uitmaken van hun alledaagse leven.

Lees Meer...

Food paring: De gouden combinaties

07 februari 2019 - 22:03 Voeding

Zeker, chocolade en aardbeien vormen een heerlijke combinatie, maar er komt meer kijken bij het combineren van voedingsmiddelen dan alleen een lekkere smaaksensatie. Haal alles uit je voeding door te leren voedingsmiddelen te combineren die elkaar ook qua voedingsstoffen aanvullen.

Lees Meer...

De 5 voordelen van maaltijdshakes met proteïnen

12 januari 2019 - 12:00 Voeding

Maaltijdshakes met proteïnen kunnen je helpen je dieet doelen te behalen. Je kan ze gebruiken als snelle uitgebalanceerde maaltijd, als brandstof voor na je sportsessie, als maaltijdvervanger om je te helpen gewicht te verliezen, om je proteïne inname aan te vullen of om meer voedingstoffen (vitamines, mineralen) in te nemen.

Lees Meer...