Frisse salades uit supermarkt zijn ongezond!

11 augustus 2009 - 17:21 Voeding

Salades zijn niet zo gezond als je zou denken. Sommige salades, die voorverpakt in de supermarkt liggen, bevatten zelfs meer calorieën dan een fastfoodmaaltijd!

20 voorverpakte salades uit supermarkten werden door de Britse consumentenorganisatie "Which" onderzocht. Besluit: Niet alle salades zijn even gezond!

De onderzochte salades bevatten gemiddeld 20,3 gram vet en 412 calorieën. Een Big Mac bevat zo'n 25 gram vet en 495 calorieën, niet zo'n groot verschil dus. Eén van de geteste salades bevatte méér calorieën dan een Big Mac met medium portie frieten!

De salades danken hun hoge caloriegehalte aan de dressing, de bron van vet en calorieën. Op de verpakkingen van deze salades is meestal geen duidelijke informatie over het aantal vetten te vinden. De Britse consumentenorganisatie Which dringt aan op een duidelijke etikettering, zodat wij als consument weten waar we aan toe zijn.

Op zoek naar een maaltijd die wél gezond is?

Onze herbalife shake is vetarm en bevat slechts 216 calorieën, indien genuttigd met 250 ml halfvolle melk. De shake zit boordevol vitamines en mineralen die we dagelijks nodig hebben. Die zorgen er voor dat u zich gedurende de hele dag vitaler gaat voelen en geen hongergevoel zult hebben.

Bron: which.co.uk