Paprika / Wortel shake

09 maart 2010 - 20:58 Recepten

Deze shake is licht van smaak en bevat veel extra vitamines en vezels.

Waarom deze shake?

Wortelen en rode paprika's bevatten veel beta-caroteen en dit wordt in ons lichaam omgezet naar vitamine A. Deze vitamine A is nodig voor het goed functioneren van onze ogen. Beta-caroteen zorgt er ook voor dat je sneller bruint en beschermt je huid tegen de zon (dit is overigens geen reden om geen zonnebrand op te smeren!)

Paprika’s zijn verder ook bijzonder rijk aan vitamine C, vooral als ze rauw gegeten worden. Een groene paprika is een nog onrijpe vrucht die geleidelijk aan geel, vervolgens oranje en tot slot rood kleurt. Hoe rijper ze zijn, hoe meer vitamine C, dus een rode paprika bevat twee keer zo veel vitamine C als een groene. Paprika’s behoren daarnaast ook tot de groenten met de meeste vezels.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Grill een rode paprika kort in de (gril)pan/oven;
  2. Ontdoe hem daarna van zijn vel en maak hem fijn met een blender;
  3. Voeg er het wortelsap en de F1 vanille aan toe;
  4. Blenden tot alles 1 vloeibaar geheel is