Over maaltijdvervangers

20 oktober 2018 - 20:18 Voeding

Ze zeggen wel dat je gemoedstoestand in de ochtend van invloed is op de rest van je dag. Dus als je ‘s ochtends wakker wordt met een ochtendhumeur, dan kan het lastig zijn om dat gedurende de dag weer om te draaien. Hetzelfde geldt voor het ontbijt.

Als je ervoor kiest om het ‘vasten tijdens de nacht’ te doorbreken met een gezonde en voedzame maaltijd, dan is de kans veel groter dat je voor de rest van de dag op het goede pad zit. Het ontbijt geeft je dag een kickstart met de nodige voedingsstoffen om je bloedsuikerspiegel, die bij het ontwaken laag is, weer op te peppen. Zo staan al je zintuigen weer in opperste staat van paraatheid.
De aanbevolen hoeveelheid calorieën die een gezond ontbijt zou moeten bevatten ligt tussen de 15 en 25% van de totale dagelijkse energie-inname. Deze percentages zijn afhankelijk van de leeftijd, het geslacht, de dagelijkse energiebehoeften en levensstijl van een persoon.

Ontbijten is voor veel mensen lastiger dan je zult denken. Er is geen tijd of ze willen niet “zo’n zware boterham” eten. Door gezonde varianten te kiezen van de voedingsmiddelen die jij lekker vindt, zul je aangemoedigd worden beter te ontbijten en dit ook vol te houden.
Als je ‘s ochtends wel eens naarstig op zoek bent naar de sleutels die je al vasthoudt of op zoek bent naar je rugzak die al op je rug zit, dan weet je dat je nog niet optimaal geconcentreerd bent. Een evenwichtige shake is dan ideaal. Snel, lekker en voedzaam!
Formula 1 Bananen Crème is gemaakt van ingrediënten uit veganistische bron, die glutenvrij zijn en geen kunstmatige kleur-, zoet- of smaakstoffen bevatten.

De feiten

Maaltijdvervangers ondersteunen gewichtsverlies en gewichtsbeheersing* doordat ze de voedingsstoffen leveren die ons lichaam per maaltijd nodig heeft en doordat ze weinig kcal bevatten. Ze zijn rijk aan proteïnen die het behoud en de groei van spiermassa ondersteunen. Ze zijn verrijkt met vitaminen en mineralen. Maaltijd vervangende shakes zijn proteïnerijk, perfect uitgebalanceerd met vitaminen & mineralen en bevatten koolhydraten.

Voor gewichtsbeheersing: Het vervangen van twee van de dagelijkse hoofdmaaltijden binnen een energiebeperkend dieet door maaltijdvervangers draagt bij aan gewichtsverlies. Voor uitgebalanceerde voedingsondersteuning en gewichtsbehoud: Het vervangen van één van de dagelijkse hoofdmaaltijden binnen een energiebeperkend dieet door een maaltijdvervanger draagt bij aan het behoud van het gewicht na gewichtsverlies.

Weetje

Voeg 2 eetlepels Formula 1 Bananen Crème + 2 eetlepels Proteïne drank mix (PDM) toe aan 250 ml water en je hebt een ideaal ontbijt voor onderweg.