De ontslakkingsshake

21 november 2009 - 18:54 Recepten

Deze week kunt u uw lichaam even ontgiften met: de Ontslakkings-Shake! Deze shake is gebaseerd op tamme kastanjes en pruimen.

De pruim is ongetwijfeld één van de meest makkelijke vruchten om te consumeren. Bovendien is het een uitstekende remedie tegen luie darmen.

De samenstelling van de pruim kan sterk variëren en hangt vooral af van de 'bezonning'.  Pruimen bevatten doorgaans 12 g koolhydraten per 100 g, evenveel als een gelijkwaardig portie appelen of peren.

De belangrijkste troef van pruimen is hun laxerende werking, dit komt door de grote hoeveelheid vezels die ze bevatten. Pruimen bevatten veel anthocyanen: polyfenolen die de vrucht haar mooie paarse kleur en haar sterke antioxiderende werking bezorgen. Vandaar dat u ze het beste kunt eten met schil.

Ze bevatten ook verschillende vitamines uit de B-groep en een flinke dosis bètacaroteen of provitamine A, vitamine E en flink wat calcium, magnesium, ijzer en koper.

Ook kastanjes zijn erg gezond. Ze bevatten veel mineralen, vitaminen, koolhydraten en volwaardig eiwit. Daarnaast hebben ze een basische werking in ons lichaam.

Dus deze week kunt u uw lichaam even ontgiften met: de Ontslakkings-Shake!

Ingrediënten

 

  • 250 ml sojamelk
  • 1 kopje met gepelde tamme kastanjes
  • 1 ongeschilde pruim
  • 1/2 ongeschilde appel
  • 26 gr F1-Vanille

Werkwijze

  1. Pel de tamme kastanjes
  2. Snijd de halve appel en de pruim in kleine stukjes
  3. giet 250 ml sojamelk in een kom smane met 26 gram F1- vanille poeder.
  4. voeg er de pruim, appel en kastanjes aan toe.
  5. Gebruik een blender om alles samen te mixen.