Wist u dat een ontbijt overslaan ongezond is?

15 oktober 2009 - 18:18 Gezond Ontbijten

Een ontbijt overslaan zorgt ervoor dat uw eetpatroon de hele dag door uit balans is, waardoor u constant naar ongezonde suiker- en koolhydratrijke voeding zult verlangen.

Wist u dat ...

  • Het lichaam niet optimaal functioneert als u het ontbijt overslaat? In de loop van de dag krijgt u last van futloosheid en concentratiestoornissen.
  • Verschillende onderzoeken aantonen dat een goed ontbijt het belangrijkste is waarmee u de dag kan beginnen? Ook als u wil afslanken.
  • Een uitgebalanceerd uitbijt de stoelgang verbetert omdat het de spijsvertering stimuleert?
  • Uw eetpatroon de hele dag verstoord kan zijn als u het ontbijt over slaat? Met als gevolg dat je de hele dag door zin hebt in zoete snacks.
  • Uw lichaam 's ochtends als een motor kan aanzien worden die weer aangewakkerd moet worden en daarom om energie vraagt?
  • Dat je na door een ontbijt over te slaan uw spijsvertering belemmert. Wat u er na eet wordt minder snel verbrand. De overtollige energie wordt dan opgeslagen als vet.

Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk na dat u opgestaan bent uw lichaam weer van energie te voorzien in de vorm van een gezond ontbijt.

De oude gezegde "Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar" is niet zomaar ontstaan.

Een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt bestaat vooral uit eiwitten. Koolhydraten en vooral suikers houd je beter in de perken. Hierdoor blijft uw bloedsuikerspiegel stabieler. Hierdoor zult u minder snel verlangen naar ongezonde snacks.

Uw eetlust blijft beter onder controle en hongeraanvallen komen minder voor waardoor u minder naar voeding rijk aan koolhydraten grijpt.

Uiteindelijk resultaat: Uw lichaam blijft in balans en uw lichaam slaat minder onnodige vetreserves op.

Op zoek naar een gezond ontbijt? Neem een kijkje on onze shop. Hier kunt u verschillende ontbijtprogramma's vinden, u zult er zeker ééntje vinden die bij u past.