Norseman Xtreme triathlon

26 juni 2013 - 21:30 Sport Succesverhalen

Op 5 augustus nam Nordic Country Director Borre Gjersvik deel aan de Norseman Xtreme Triathlon. De Norseman is de zwaarste eendaagse duurrace ter wereld.

Borre vertelt hoe de Norseman begon met het zwemmen van 5.8 km in de zee, die slechts 13 graden warm was: "De kou haalt alle energie uit je lichaam, maar gelukkig was de zee rustig, zeker gezien dit onderdeel de zwaarste van mijn disciplines was. Het zwemmen werd gevolgd door 180 km fietsen, met een totaal van 4.2 km klimmen. Het rennen gebeurde uiteindelijk op een parcours dat voor driekwart vlak was, maar het laatste kwart was een steile klim."

Hoeveel training heb je voorafgaand aan dit evenement gehad?

Gedurende negen maanden heb ik extreem hard getraind en zodra ik me voor de race had ingeschreven, was ik volledig gefocust op deze competitie. Door anderen die al eerder hadden meegedaan werd me verteld dat de race twee jaar voorbereiding vereiste! Maar ik had de Herbalife-producten om me te helpen voorbereiden.

Welke producten heb je tijdens je training gebruikt?

Ik begin de dag altijd met een shake. Ik neem negen Herbalifeline-tabletten per dag, driemaal drie. Ik neem altijd een Herbalife-hersteldrank na mijn trainingen. Ik geef de voorkeur aan de H24-lijn, maar ik gebruik de Herbalife Formula 1 ook graag omdat ik daarmee smaken kan mengen. Ik gebruik de Formula 1 als ik geen beschikking heb over de H24. In Noorwegen hebben we pas Herbalife 24 sinds juni 2012, dus heb ik deze alleen gebruikt in het laatste deel van mijn trainingen. Als een training langer dan 1.5 uur duurt, dan neem ik de Herbalife Prolong mee en enkele proteïne repen.

Welke producten heb je op de dag zelf gebruikt?

Op de dag van de wedstrijd mengde ik de prolong in 20 x 0.75 liter flessen, waardoor ik ongeveer 15 liter (1 liter per uur) had. Mijn ondersteuningsteam volgde me per auto en gaf me de flessen Prolong en proteïne repen tijdens de fiets- en ren onderdelen.


Wat was het moeilijkste deel van de hele race?

Om 5 uur 's ochtends vanaf de boot in het ijskoude water springen is iets waarvoor ik niet getraind had.Vervolgens nog eens een heel stuk zwemmen was zeer veeleisend. Vooral het begin was lastig, toen alle deelnemers op een lijn opgesteld stonden om te beginnen. Als de hoorn van de boot klinkt begint de race. Bij de start werd ik in het gezicht geraakt door een andere deelnemer en moest ik op mijn rug beginnen met zwemmen, omdat ik wat tijd nodig had om bij te komen van die schop, die me een suf en duizelig gevoel gaf.

Heb je veel steun gekregen op de dag?

Mijn ondersteuningsteam was het beste ter wereld. Vibeke mijn vrouw, mijn dochter Lisa Maria (zij nam alle foto's) en mijn schoonvader. Zij gaven me de Herbalife24 Prolong, proteïne repen, water en enkele zouttabletten. Ze hielpen me tijdens de wedstrijd ook met het verwisselen van kleren, aangezien het tijdens de wedstrijd afwisselend warm, koud, regenachtig en zonnig was.

Hoe lang deed je er over om de wedstrijd te voltooien?

Mijn doel was een tijd van 15 uur en na 15 uur en 22 minuten kwam ik binnen. Een prestatie waar ik trots op ben. Misschien doe ik dit jaar opnieuw mee om mijn tijd te verbeteren, want ik weet dat ik nog beter kan!

Hoe ben je hersteld?

Ik heb de zwaarste iron man ter wereld en de zwaarste mountainbike wedstrijd ter wereld (Leadville) in minder dan een week tijd gedaan. Ik had dit niet kunnen bereiken zonder de Herbalife producten en mijn lieve familie. Zij hebben me geholpen snel te herstellen.