Mannen, ga voor een stralende look, vol vertrouwen!

21 januari 2019 - 20:09 Uiterlijke verzorging

Kijk, mannen, het is echt zo eenvoudig. Als je deze drie eenvoudige stappen in je dagelijkse huidverzorgingsroutinine past, dan zul je zeker een verschil merken in hoe je huid eruitziet. Het is een probleemloze manier op weg naar een huid die er mooi en gezond uitziet.

Reinigen

Hoe druk je ook bent, het dagelijks reinigen van je huid is te belangrijk om over te slaan! Dit is niets meer dan het wassen van je gezicht. Dit moet iedere ochtend en iedere avond voordat je gaat slapen gebeuren. Ook al zie je geen vuil op je huid, dat betekent nog niet dat het er niet is. Denk eens waaraan je dagelijks wordt blootgesteld: vervuiling, uitlaatgassen, sigarettenrook, geuren in de kamer. Al deze kleine deeltjes kunnen op je huid landen en schade veroorzaken en daarom moeten ze weggewassen worden.

Dit betekent niet dat je maar gewoon dat oude stuk zeep moet gaan gebruiken. Normale zeep zit vaak boordevol detergentia die agressief kunnen zijn en de huid kunnen uitdrogen. Je hebt een goede gezichtsreiniger nodig. Mannen hebben vaak een huid die iets vetter is dan die van vrouwen, dus kunnen zij voor de beste resultaten meestal een reiniger gebruiken die gericht is op de normale tot vette huid. Onthoud dat overtollig vuil en vet zich kunnen ophopen als je je gezicht niet op dagelijkse basis reinigt, wat kan leiden tot verstopte poriën en puistjes.

Behandelen

Eén van de eerste plekken waar we merken dat we ouder beginnen te worden, is rond de ogen.

En dat is nu juist de plek die mannen vaak lijken te negeren. De huid rond de ogen heeft geen zweet- en vetkliertjes, waardoor deze vatbaar is voor dehydratatie, wat te zien is aan fijne lijntjes en rimpels. De superzachte, dunne huidlaag rondom te ogen kan fijne lijntjes vertonen die snel kunnen uitgroeien tot opzichtige rimpels. Wat kunnen we daar aan doen? Ga voor een hydraterende oogcréme. Je hoeft slechts een klein beetje van het product onder en rond je ogen te smeren voor resultaat. Het zal je helpen je huid iedere dag weer te hydrateren, gladder te maken en te beschermen. Breng je oogcrème iedere ochtend en iedere avond voor het naar bed gaan aan na het reinigen.

Hydrateren

Moisturizers kunnen een wereld van verschil maken in het uiterlijk van de huid van een man. Mannen hebben een moisturizer feitelijk gezien harder nodig dan de meeste vrouwen.

Dat is omdat de meeste mannen hun gezicht scheren. Iedere keer dat het scheermes over je huid schraapt, verwijder je niet alleen gezichtshaar, maar verwijder je ook de benodigde vetten van je gezicht.

Waarschijnlijk breng je na het scheren een alcoholhoudende aftershave aan die ontzettend brandt. De alcohol dehydrateert de huid vervolgens verder. Wat kun je doen om dat tegen te gaan?

Hydrateren. Kies een moisturizer met een zonnefactor om je huid te helpen beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Onbeschermde blootstelling aan de zon kan leiden tot huidveroudering, fijne lijntjes, rimpels en, het ergste van alles, huidkanker.

 

TIP: Probeer het eens met onze 7 dagen test set!

Probeer eens onze Herbalife skin test set. Deze bevat alle producten die je nodig hebt om uw huid die stralende, frisse look te geven!