De 5 voordelen van maaltijdshakes met proteïnen

12 januari 2019 - 12:00 Voeding

Maaltijdshakes met proteïnen kunnen je helpen je dieet doelen te behalen. Je kan ze gebruiken als snelle uitgebalanceerde maaltijd, als brandstof voor na je sportsessie, als maaltijdvervanger om je te helpen gewicht te verliezen, om je proteïne inname aan te vullen of om meer voedingstoffen (vitamines, mineralen) in te nemen.

Als snelle, uitgebalanceerde maaltijd

Proteïneshakes die ontwikkeld zijn om een maaltijd te vervangen zijn een goede keuze voor mensen die geneigd zijn maaltijden over te slaan. Ze zijn snel te bereiden en kunnen goede voeding bieden als er weinig tijd is om een maaltijd te bereiden.

Als brandstof voor en na je sportsessie

Veel mensen gebruiken proteïneshakes na een workout, maar ze kunnen ook erg nuttig zijn als maaltijd voor de inspanning. Diegenen die ‘s ochtends trainen, kiezen vaak voor een lichte maaltijd om snel iets binnen te krijgen en proteïneshakes zijn daar ideaal voor.

Als maaltijdvervanger om je te helpen gewicht te verliezen

Voor diegenen die gewicht proberen te verliezen, kan een maaltijdvervangende shake gebruikt worden om één of twee maaltijden per dag te vervangen. Maaltijdvervangende shakes zijn niet alleen gemakkelijk, maar hebben ook een vastgesteld aantal calorieën per portie, waardoor het gemakkelijker is je inname voor de dag te beheersen.

Om je proteïne-inname aan te vullen

Een andere reden om te overwegen een proteïneshake te nemen, is om je dagelijkse proteïne-inname een boost te geven als het je moeite kost om je voedingsstoffen alleen uit maaltijden te halen. Als je je eigen proteïneshakes maakt, dan kun je de hoeveelheid proteïnen aanpassen aan je individuele behoeften.

Als manier om je inname van voedingsstoffen te verhogen

Een eenvoudige proteïneshake is als een leeg doek. Je kunt allerlei ingrediënten aan je shake toevoegen om je te helpen voldoen aan je dagelijkse voedingsbehoeften. Het is gemakkelijk om een portie fruit of groenten toe te voegen, maar je kunt je vezelinname of inname van gezonde vetten ook een boost geven met de juiste toevoegingen.