De Lycheeshake

15 januari 2010 - 20:55 Recepten

Al zoekend in de supermarkt naar een lekkere fruitsoort kwamen we de lychee tegen. Deze vrucht is niet heel bekend op de Belgische fruitschaal en hij ziet er in eerste instantie wat vreemd uit, maar we besloten hem een kans te geven.

Even kort wat informatie over dit sappige exemplaar:

De tropische vrucht wordt voornamelijk geïmporteerd uit Madagaskar, Mauritius, Zuid-Afrika, Israël en Azië.

De aanvoer loopt het hele jaar rond, met een maximum in de periode van eind december tot eind februari. Deze vruchten behoren tot de zeepboomfamilie (Sapindaceae). De familienaam is te danken aan de alkalische stof, saponine, die uit de zaden kan worden gewonnen en tot zeep kan worden verwerkt.

De vruchten groeien in trossen van 5 tot 30 stuks aan bomen die tot 20 meter hoog kunnen worden. De oorsprong van de lychee ligt in China.

Ingrediënten

  • 5 lychees (gepeld en ontdaan van pit)
  • 200 ml magere joghurt
  • 50 ml ananassap
  • 6 mintblaadjes
  • 26 gr F1 Tropische Vruchten

Met een rietje en een mintblaadje bovenop ziet het er extra feestelijk uit.
Smakelijk!