3 keer 5 tips om je levensstijl in balans te brengen

01 oktober 2018 - 19:36 Welzijn

Probeer het winterdipje te voorkomen door met deze tips de herfst op een positieve manier te doorkomen. Met onze tips sta je positief in je schoenen en is de winter in no time voorbij!

Ontdekken

Zorg ervoor dat die najaar-blues nog niet toeslaan. Ja, dat is daadwerkelijk een aandoening die je waarschijnlijk al eens hebt ervaren of waar je getuige van bent geweest zonder dat je je dat ooit realiseerde. Voor de meesten van ons is het einde van de zomer het einde van een cyclus - maar het is juist een nieuw begin. Het is een tijd van reflectie en innerlijke rust, net zoals in de natuur gebeurt. Dus jij kunt er ook het maximale voor jezelf uithalen.

 

1

Doe iets spontaan

Boek een treinticket of pak de auto en maak een mooie road- of citytrip. Het doorbreken van je dagelijkse routine kan daadwerkelijk verfrissend werken en verandering van omgeving kan de perfecte manier zijn om je te helpen het nieuwe seizoen fris en gemotiveerd in te gaan.

2

Focus op goede voeding

Begin met een nieuw, gezond eetpatroon, probeer een nieuw shake recept of ga enkele dagen ‘voor groen’. Kijk voor enkele van de nieuwste recepten als je op zoek bent naar proteïnerijke en gezonde maaltijden. Onze  F1 shakes zijn rijk aan proteïnen en leveren naast vitaminen en mineralen de nodige vezels. Daarnaast smaken ze ook nog eens ontzettend lekker!

3

Kom in actie

Probeer eens een nieuwe workout. Geen fan van yoga? Misschien is dit dan het goede moment om het een tweede kans te geven. Zorg dat je gemotiveerd raakt - duik de winkel in en koop een nieuwe sportoutfit.

4

Laat je creativiteit zijn gang gaan

We hebben allemaal wel een ruimte in huis die nooit af is. Begin eens een nieuw DIY-project en creëer je eigen kleine oase en ruimte voor ‘me-time’?

5

Ga weer lezen

Start met een nieuwe leeslijst. Lees de nieuwste literatuurrecensies en kies je favorieten. Al is het maar voor een uur per dag, door te lezen zul je je verbeelding stimuleren en wie weet ook nieuwe ideeën opdoen.

 

Opnieuw opladen

We hebben zo lang op de zomer zitten wachten en voordat je het beseft, is die alweer voorbij. Het positieve is wel dat het einde van de zomer de perfecte gelegenheid is om de tijd te nemen eens te reflecteren op de afgelopen tijd en om je weer op te laden. Dus waarom maak je geen gebruik van deze gelegenheid?

1

Probeer te mediteren

Soms is het goed even pauze te nemen en je opnieuw op te laden. Vind een meditatietechniek die voor jou werkt  - hiermee geefje je lichaam en geest rust.

2

Probeer een detox

Als we ons in de vakantiemodus bevinden, dan hebben we de neiging onze evenwichtige en actieve levensstijl links te laten liggen, doen we ons tegoed aan alles waar we zin in hebben en staat het sporten even op een laag pitje. Tijd om je lichaam te ontdoen van die giftige stoffen door middel van een detox.

3

Herontdek je energie

Weersveranderingen kunnen ervoor zorgen dat je je lusteloos en verward voelt. Vaak komen we in de verleiding om op de bank te crashen en urenlang onze favoriete series te gaan kijken, terwijl naar buiten gaan en deelnemen aan groepsactiviteiten een veel betere invloed op je gemoedstoestand heeft. Word vrijwilliger, probeer een Barre-groepsles of schrijf je in voor een schilderscursus.

4

Zorg voor optimale micro nutriënten

Zelfs met een evenwichtig en uitgebalanceerd dieet kan het soms lastig zijn om te voldoen aan je dagelijkse behoeften aan microvoedingsstoffen uit alleen je voeding. Probeer de nieuwe Herbalife F2 eens, die speciaal op maat is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van mannen en vrouwen om het lichaam te voorzien van
de optimale hoeveelheid aan vitaminen en mineralen.

5

Vind je balans

Neem wat tijd voor jezelf, of dat nu een dag is die je buiten doorbrengt of in een spa, doe wat jij leuk vindt en waar je energie van krijgt.

 

Opnieuw verbinden

Neem de tijd om je focus weer te vinden. Nu de lange zomerdagen achter ons liggen, en het leven een nieuw ritme aanneemt, is dit de perfecte tijd om je discipline weer terug te pakken. Beleef ieder moment.

1

Opnieuw ontdekken

Probeer iedere ochtend eens een uur eerder op te staan. Waarom haal je niet het maximale uit je dag en ga je een rondje joggen in de omgeving? Alles wat oud was ziet er weer als nieuw uit met de schitterende kleuren van de herfst.

2

Opnieuw starten

De ‘terug naar school’-mentaliteit zit diep geworteld in ons systeem, dus voor de meesten van ons markeert de herfst een soort van nieuw begin. Stel nieuwe doelen
op om gemotiveerd te blijven en zie ze als een lijst met goede voornemens voordat het nieuwe jaar begint.

3

Aanvullen

Door de hitte van de zomer kunnen we ons wat duizelig en dorstig voelen en daarom snakken we dan vaak naar een glas ijskoud water. Als het buiten afkoelt, hebben we vaak niet datzelfde gevoel. Geef je water net dat beetje extra met ons Herbal Aloëconcentraat. Het is caloriearm en bevat geen toegevoegde suikers, daarom is het ideaal om van je glas water een verfrissende drank te maken.

4

Maak contact

Nu het vakantieseizoen officieel voorbij is, is het tijd om weer contact op te nemen met de vrienden die je tijdens de vakantie gemist hebt. Maak er iets moois van en organiseer bijvoorbeeld een ‘terug naar school’ themafeest!

5

Vier het seizoen

Neem ten slotte een moment de tijd om al de schoonheid van het seizoen om je heen te vieren en te waarderen. Stap even uit je drukke levensstijl om alleen maar te observeren en aanwezig te zijn. Ga eens wandelen in een bos dichtbij om de herfst optimaal te ervaren. Leef in het moment.