Is kritiek op Herbalife terecht?

03 oktober 2009 - 11:40 Herbalife

Herbalife kreeg vroeger heel wat kritiek te verwerken. Maar zijn die kritieken tegenwoordig nog wel terecht?

MLM Verkoopsmethode

Laten we meteen duidelijk stellen dat de vroegere kritieken vooral gericht waren op de verkoopsmethode en niet zozeer op de Herbalife producten.

Herbalife werkt met een MLM (Multi-level-marketing) verkoopssysteem.
Wat was nu het probleem? Vroeger kon iedereen zomaar de producten beginnen verkopen. De verkoop verliep niet gestructureerd en verkopers werden nauwelijks opgeleid en hadden geen enkele productkennis. Logisch dat het dus soms fout liep wanneer zij potentiële klanten moesten begeleiden!

Opleiding voor Herbalife verkopers

De aanpak van Herbalife veranderde dan ook drastisch. Wil u vandaag Herbalife distributeur worden? Dan ontvangt u niet alleen heel wat informatie, een dvd etc, maar krijgt u ook steeds een persoonlijke opleiding waarin u de nodige productkennis opdoet. 
Op die manier kan u veel beter aan de slag en kan u uw klanten ook echt van dienst zijn met uw kennis.

Slechte ervaringen met Herbalife producten?

Als we het nu even over het afslanken met Herbalife hebben. Uiteraard zijn er mensen die zullen beweren dat zij onvoldoende afgeslankt zijn. Maar hebben zij de methode dan ook wel nauwgezet gevolgd? Elk dieet kan immers pas slagen bij voldoende inzet!

U moet ook in het achterhoofd houden dat Herbalife een beursgenoteerd bedrijf is. Indien de Herbalife producten niet zouden werken of ongezond zouden zijn, denkt u dat het bedrijf dan een goede beursnotering zou kunnen hebben? Uiteraard niet! Elke negatieve kritiek op Herbalife zou de beurskoersen in elkaar kunnen doen zakken en dat is nog niet voorgevallen, integendeel, Herbalife doet het uitstekend op de beurs!

Conclusie

Wat kunnen we besluiten? Kritiek op Herbalife is iets wat voornamelijk 'historisch' gegroeid was. Onvoldoende opgeleide verkopers zetten Herbalife toen in een negatief daglicht en hoewel Herbalife dit probleem geweldig aangepakt heeft, houden sommige mensen helaas nog vast aan dat oude beeld, waardoor u dus hier en daar nog kritiek op Herbalife hoort.

Laat u hier dus niet door van de wijs brengen!

Heeft u verder nog vragen? Contacteer ons.