Huidverzorging voor mannen in de winter

08 maart 2019 - 21:59 Uiterlijke verzorging

Heeft u als man last van een droge of geïrriteerde huid? Probeer onze 4 tips en laat ons weten of u verbetering merkt.

Gebruik een gezichtsreiniger

Je bent misschien gewend aan een normaal stuk zeep, maar dat is niet goed voor je huid. Normale stukken zeep kunnen agressieve detergentia bevatten die niet bedoeld zijn voor het gezicht. Ze kunnen de pH-balans van je huid ook verstoren en deze ontdoen van de heilzame oliën die de huid van nature bevat. Kies een gezichtsreiniger die overtollige olie kan aanpakken, die vuil, olie en zweet grondig kan verwijderen en die zorgt voor de broodnodige hydratatie. Ga op zoek naar formules die geen sulfaten of parabenen bevatten, maar juist wel vitaminen en aloë vera voor toegevoegde hydratatie.

Begin met exfoliëren

Vanwege de dikte van de huid van de man is exfoliëren noodzakelijk en mag dat vaker gedaan worden dan bij vrouwen. Scrub die opgebouwde dode huidcellen op regelmatige basis weg. Dat zal helpen je poriën schoon te maken en het voorkomen van puistjes en mee-eters te verminderen.

Breng zonnebrandcrème aan

Vooral voor mannen is het belangrijk om iedere dag zonnebrandcrème aan te brengen voordat naar buiten gegaan wordt. Mannen hebben de neiging meer tijd buiten door te brengen dan vrouwen en worden meer blootgesteld aan omgevingsfactoren. Er is ook een grotere kans op incidentele blootstelling aan de zon door bijvoorbeeld het uitlaten van de hond, door te tuinieren of het besturen van een auto (de zonnestralen gaan door het glas heen). Mannen moeten dus altijd een moisturiser aanbrengen met een factor 30 om de tekenen van veroudering te helpen tegengaan.

Sla de aftershave over

De meeste aftershaveproducten bevatten alcohol, wat het brandende en stekende gevoel veroorzaakt als het product wordt aangebracht op de huid. Het is tijd om die irriterende producten de vuilnisbak in te doen omdat ze gewoonweg niet gezond zijn voor je huid. Ze kunnen ervoor zorgen dat dode huidcellen zich ophopen, wat voor ingegroeide haren en irritatie kan zorgen. Investeer in een toner voor het gezicht die alcoholvrij is om de huid te helpen verzachten na het scheren.