Hoe van huid schilfers af geraken?

17 juni 2012 - 16:29 Welzijn Uiterlijke verzorging

Niet direct een glamourachtig onderwerp. Maar het is een natuurlijk proces waarbij de bovenste laag van dode huidcellen afgestoten worden.

Geloof het of niet, maar ons lichaam verwijdert dagelijks miljoenen huidcellen. Gelukkig voor ons verliezen we onze huid niet in één keer, zoals bij een slang het geval is. We verliezen gedurende de hele dag kleine deeltjes zonder dat we het merken.

U kunt dit merken aan uw huid. Huid die dof, ruw en schilferig is, is huid waarvan de oude celgroei nog niet is verwijderd. De lichtere gladdere huid komt te voorschijn als de oude huidcellen weg zijn.

Tieners verliezen de buitenste huidlaag om de 15 tot 20 dagen. Tegen de tijd dat we 40 zijn, kan hetzelfde proces wel 45 dagen duren. Het gevolg hiervan is een droge of gebarsten huid, die ruw aanvoelt. Om er zo goed mogelijk uit te zien, hebben we een beetje hulp nodig. En daarom is een goede scrub, zoals de Herbalife Exfoliërende Scrub, belangrijk voor onze huidverzorging.

Het geheim van een gezonde, jonger ogende huid is het steunen van het celvernieuwingsproces zodat het gemotiveerd blijft. Dit is precies wat scrubben doet. Het bevat kleine deeltjes die de buitenste laag met dode huidcellen helpen verwijderen doordat de scrub over de huid gewreven wordt. Door het scrubben worden de dode huidcellen verwijderd en komt de nieuwe, gezonde huid tevoorschijn. U gaat er beter uitzien, maar goed scrubben kan ook het volgende doen:

  • Verwijderen van vuil en verontreinigingen die de poriën verstoppen;
  • Verbeteren van de huid textuur;
  • Ontstaan van fijne lijntjes en rimpels tegen gaan;
  • Uw huid er glad en zacht laten uitzien;
  • Ervoor zorgen dat make-up gelijkmatiger kan worden aangebracht;
  • Andere huidverzorgingsproducten dieper laten indringen.