Haal alles uit uw sportprestaties

24 mei 2011 - 21:35 Sport

Met het warmere weer komen ook de sportevenementen in beeld. Mei en juni zijn dé maanden voor hardloopwedstrijden en fietstochten. Bent u van plan hieraan mee te doen?

Zorg er dan voor dat u een optimale verzorging geniet. Koolhydraten zijn belangrijk voordat u gaat sporten. Complexe koolhydraten zorgen voor een consistente maar snelle vrijgave van energie. Een banaan is hier een goed voorbeeld van en is daarnaast ook licht verteerbaar.

 
Met de juiste koolhydraten alleen bent u er nog niet, hydratatie en spierherstel zijn ook erg belangrijk. 2% vochtverlies of een lichte uitdroging gedurende training, kunnen uw prestaties significant beïnvloeden.

Hydratatie

Met de juiste koolhydraten alleen bent u er nog niet, hydratatie en spierherstel zijn ook erg belangrijk. 2% vochtverlies of een lichte uitdroging gedurende training, kunnen uw prestaties significant beïnvloeden. Water helpt bij de verwerking van voedingsstoffen, een goede bloedsomloop, lichaamstemperatuur en een goede vochtbalans. Als algemene richtlijn is dagelijks 2 liter water de norm. Als u sport zou u meer moeten drinken om het vochttekort door transpiratie aan te vullen.
 
Voor een uitzonderlijke prestatie is water alleen echter niet voldoende. Om alles uit uzelf te halen en misschien wel als eerste over de finish te komen, kunt u CR7 Drive van Herbalife gebruiken. CR7 Drive isotone drank, ontwikkeld in samenwerking met sportvoedingsexperts, om het lichaam te helpen bij uitzonderlijke prestaties. Isotone dranken bevatten een gelijke concentratie koolhydraten en elektrolyten als het lichaam, wat betekent dat deze snel opgenomen wordt, zelfs sneller dan water. CR7 Drive zorgt voor hydratatie, energie (door middel van koolhydraten) en bescherming tegen vrije radicalen, in de vorm van antioxidanten.

Spieren

Na het sporten zorgt proteïne voor herstel van uw spieren en de opbouw van magere spiermassa. Hoe groter de spiermassa, des te eenvoudiger het is om een gezond gewicht te houden. Dat komt doordat u met veel spiermassa meer calorieën verbrandt tijdens het sporten, maar ook in 'ruststand'.
De Formula 1 Shake van Herbalife bevat een uitgebalanceerde combinatie van soja proteïnen, plantaardige koolhydraten en verschillende microvoedingsstoffen, zodat uw lichaam haar verbruikte voedingsstoffen weer aan kan vullen. Bereid uw shake bijvoorbeeld met sojamelk en banaan, voordat u gaat sporten en neem deze mee in een bidon of thermosfles. U kunt ook een halve literpak melk in uw tas meenemen en de Formula 1 poeder vast in een bidon doen, zodat u na uw workout een verse shake kunt maken.
Geen zin om veel mee te nemen? Kies dan voor de proteïne repen, deze zijn klein en handig mee te nemen. U krijgt met dit heerlijke lichte tussendoortje ook de nodige proteïnen binnen.

Bewegen op uw eigen tempo

Bent u het type mens dat het liever rustig aan doet? Denk dan eens na over het inplannen van een dagelijkse wandeling na het eten. Een half uurtje is prima voor een goede doorbloeding. Eén van de grootste voordelen van sporten is dat stress er door vermindert. Als u sport worden endorfinen aangemaakt die zorgen voor een ontspannen en prettig gevoel. Hoewel u misschien zou denken van niet, is een stevige wandeling of een snelle workout is wellicht precies wat u nodig heeft om te ontspannen na een drukke dag.

Wist u dat...

Herbalife verschillende teams en topatleten over de hele wereld sponsort? De natuurlijke ingrediënten in de shakes, vitaminesupplementen en dranken vullen de eventuele tekorten in het lichaam van de atleten aan en geven extra energie. Ook de sporthelden van deze wereld kiezen voor de beste begeleiding om maximale resultaten te behalen.