Chocolademousse met herbalife F1

06 augustus 2011 - 18:02 Recepten

 Zin in een heerlijk desert op basis van de Herbalife voedingsshake?

Ingredieënten bruine mousse

300gr fondantchocolade
150gr witte poedersuiker (bloemsuiker)
250ml Alpro-soya Vanille
3 maatlepels F1 Vanille
4 eigelen
8 opgeklopte eiwitten

Ingredienten witte mousse

150gr witte chocolade
60gr witte poedersuiker (bloemsuiker)
125ml Alpro-soya Vanille
1,5 maatlepels F1 Vanille
2 eigelen
4 opgeklopte ei-witten

Recept

Maak eerst de zwarte chocolademousse

  • Smelt langzaam de fondant chocolade met geutje van de sojamelk.
  • Klop de poedersuiker met de eigelen tot een witte massa.
  • Maak de Vanille-shake en voeg dit bij de eieren.
  • Voeg de gesmolten chocolade bij dit geheel. Telkens heel goed roeren.
  • Als laatste roer je langzaam het opgeklopte eiwit bij dit alles tot de eiwitten opgenomen zijn in de chocolademousse.
  • Verdeel de chocolademousse voor ¾ vol in cocktailglazen en plaats deze in de koelkast.
Maak de witte chocolade mouse op dezepfde manier
 
Doe de witte chocolademousse boven de fondantchocolademousse tot het cocktailglas 0,3cm van boven vol is.
 
Plaats uw dubbele mousse gedurende de tijd dat je eraf kunt blijven in de koelkast. (best een viertal uur)
 

Voor het opdienen

 
Nu kunt u eventueel een heel dun laagje advocaat bovenop de chocolademousse aanbrengen (glas afstrijken met een mes) en kunt u verder garneren met een framboos of een torentje slagroom als decoratie.
 
Smakelijk.