Chocolade Kofie shake

28 februari 2010 - 15:55 Recepten

Het werkt tegen liefdesverdriet, tegen een slecht humeur, het geeft je een fijn en warm gevoel ... We hebben het over pure chocolade (dus géén wit, melk praliné etc).

En we kunnen gerust onze gang gaan, want onderzoeken bevestigen het keer op keer: pure chocolade is goed voor de gezondheid.

Pure chocolade verlaagt bij regelmatig gebruik het slechte ldl-cholesterol in het bloed. Chocolade vermindert de neiging tot vorming van stolsels in het bloed en gaat aderverkalking tegen. Dagelijks twee blokjes pure chocolade eten met een hoog cacaogehalte heeft een goede invloed op de bloeddruk, doordat het de bloedvaten ontspant.

 Bron: Pure chocolade gezond

Ingrediënten

  • Een reep pure chocolade (+85% cacao);
  • 200ml sojamelk met cocolade smaak;
  • 26gr F1 Cappuccino.

Werkwijze

  1. Smelt een halve reep pure chocolade (85% cacao) en laat het in de blender lopen.
  2. Giet er 200 ml sojamelk met chocoladesmaak bij
  3. Samen met 26 gr F1 Cappuccino.
  4. Schaaf nog wat chocolade af van de andere helft en strooi de sprinkels over de shake.