Buiten sporten, het kan deugd doen!

01 maart 2014 - 10:17 Sport

Als je een beetje extra motivatie wilt krijgen om te beginnen met fit worden, dan kan het helpen om uw oefeningen buiten te gaan doen. Naast het grote voordeel van uw training in de zon te doen in plaats van in kunstmatig licht, heeft u een beter mogelijkheid om een trainingsschema op te stellen dat bij u past. 

In tegenstelling tot in de sportschool, waar u beperkte bent tot cardio-apparaten en kleine ruimtes, zijn er veel leuke activiteiten waar u buiten van kunt genieten.

Voor degenen die net beginnen, is wandelen een makkelijke activiteit met lage impact die u goede resultaten kan heven op het gebied van vetverbranding. Voor degenen die een uitdaging willen, kan een wandeling maken over heuvelachtig gebied extra calorieën verslinden. Als u een activiteit wil met meer impact kan hardlopen u helpen aan een breed scala van voordelen voor de gezondheid. Als u besluit te gaan hardlopen, onthoud dan dat een gelijkmatig tempo goed is voor het verbranden van vet, terwijl intervaltraining met hoge intensiteit de spieropbouw en verhoogd calorieverbruik kan bevorderen. Tenslotte is het doen van een solide circuit training een manier om uw training leuk en afwisselend te maken.

Een van de andere grote voordelen van buiten trainen is dat u in groep kunt trainen. Als u liever niet in uw eentje begint met een schema om fit te worden, dan kan het maken van sportafspraken met vrienden uw vertrouwen een boost geven en u helpen om door te zetten. U wordt niet alleen gemotiveerd om te blijven komen, het kan u ook die extra impuls geven om de competitie aan te gaan en u zelf nog verder te pushen! Door groepsactiviteiten te combineren met buitentraining zult u binnen afzienbare tijd bezig zijn met een leuk en duurzaam fitness schema.