7 huidverzorgingstips voor de winter

04 februari 2019 - 22:00 Uiterlijke verzorging

Hier volgen 7 tips om de elementen binnen en buiten te overleven

Vermijd lang douchen en lang in bad gaan

Op een koude dag voelt niets beter dan een lang, stomend, heet bad. Maar langdurige blootstelling aan heet water kan je huid verder dehydrateren door deze te ontdoen van de natuurlijke oliën die zich op het oppervlak bevinden. Neem dus een korter en minder heet bad als dat mogelijk is. Gebruik alleen hydraterend badschuim, hydraterende zepen en hydraterende douchegels, en bij voorkeur die producten die hydraterende ingrediënten bevatten zoals aloë vera.


Toptip: Wrijf je huid niet droog maar dep ‘m droog met een zachte handdoek. Het droogwrijven van je huid kan te ruw gebeuren en leiden tot een schilferig huidoppervlak.

Verbeter de luchtvochtigheid in huis

Je kunt de lucht in je huis vochtiger maken door één of twee luchtbevochtigers te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten, waaronder kleine luchtbevochtigers die je op je nachtkastje of bureau op het werk kunt zetten.

Toptip: Zet de ramen open als de luchtvochtigheid buiten hoger is dan binnen en laat de lucht circuleren.

Blijf drinken

Het is belangrijk 365 dagen per jaar gehydrateerd te blijven. Water, thee en andere hydraterende dranken zijn goed voor het hele lichaam. Ons lichaam heeft water nodig en het is belangrijk  te allen tijde dehydratatie te voorkomen. Blijf dus drinken.

Toptip: Voeg wat sap van een limoen, citroen of sinaasappel toe aan je water. Citrusvruchten staan bekend om de vitaminen die ze bevatten.

Verzorg je lippen

Ohw, wat lijden onze lippen tijdens de winter. Het is het belangrijkste om een verzachtende lippenbalsem aan te brengen om de tere huid van je lippen te hydrateren en zacht te maken. Kies een product met een zonnebrandfactor voor gebruik gedurende de dag. Vergeet niet om deze weer opnieuw aan te brengen tijdens de dag en vooral voor het slapen gaan.

Toptip: Zorg er ook voor dat je de huid op je lippen zacht exfolieert met een tandenborstel en tissue. Dit zal helpen de dode en droge huid te verwijderen, waardoor de lippen er weer zacht en glad uitzien en ook zo aanvoelen.

Verdubbel je moisturizer

Verdubbel de hoeveelheid vocht inbrengende producten en breng deze zorgvuldig aan. Het kan ook nodig zijn om ze gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Onthoud dat je deze nogmaals moet aanbrengen en dat moet herhalen om de huid gehydrateerd en elastisch te houden.

WEETJE: De Dagelijkse glow moisturiser is een universele hydraterende lotion met verlichtende eigenschappen  om je gezicht een gezond uitziende gloed te geven. Laat de huid stralend achter, zelfs zonderer make-up.

Haal voordele uit de nacht

Breng ‘s avonds en voor het slapengaan je favoriete handcrème aan en zorg dat je deze ook op je nagelriemen en ellebogen aanbrengt. Doe hetzelfde met je voeten. Doe een paar katoenen sokken aan en geniet van je nachtrust.

Toptip: Zorg dat je bij iedere wastafel  in huis en op kantoor handcrème hebt staan en breng deze iedere keer weer aan nadat je je handen hebt gewassen.

Gebruik geurloze antistatische doekjes

De snelste manier om de statische lading op je haren en kleren weg te krijgen, is door een antistatisch doekje te gebruiken. Haal deze snel over je haar en de statische haren zullen meteen weer gaan liggen. Door snel een doekje over je jurk te halen, zal de statische lading verdwijnen.

Toptip: Doe een antistatisch doekje in je handtas, sporttas of in je  dashboardkastje.